21 Δεκεμβρίου, 2021

Veggie pizza χωρίς γλουτένη

ΥΛΙΚΑ

40 γρ.Φαρίνα χωρίς γλουτένη
230 mlχλιαρό νερό
1φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/2 κ.γ.ζάχαρη
1 κ.γ.κοφτό αλάτι
2 κ.σ.λάδι
1/2 κ.γ.αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κ.γ.αποξηραμένη ρίγανη
200 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χωρίς Γλουτένη
Για τη γέμιση
-σάλτσας τομάτας, κολοκύθι, μανιτάρια, πιπεριές, τοματίνια, κρεμμύδι, ελιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δημιουργούμε ένα ψευτοπροζύμι. Σε ένα ποτήρι βάζουμε 100 ml και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1 κ. αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιμένουμε 10 λεπτά, να φουσκώσει ενεργοποιηθεί καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε το προζύμι, το υπόλοιπο νερό και 1 κουταλιά σούπας λάδι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα αρχικά αρχικά και στη συνέχεια με τα χέρια μας φέρνοντας τη ζύμη μας σε μια μορφή μπάλας με την προσθήκη λίγο ακόμη λαδιού, δουλεύοντας της για 1-2 λεπτά.
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε κλειστό φούρνο στους 50 βαθμούς για 45 λεπτά.
Πάνω σε αλευρωμένο χαρτί ψησίματος την ανοίγουμε σε όλη την επιφάνειά του, σιγά σιγά με τα χέρια πασπαλίζοντας ενίοτε με αλεύρι. Αναδιπλώνοντας το χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε τη μισή ζύμη πάνω στην υπόλοιπη και την ανασηκώνουμε ελαφριά περιφερειακά.
Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και από πάνω με πετσέτα και περιμένουμε άλλα 30 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε μισό κουταλάκι πάστα ντομάτας, 4 κ.σ. χυμό τομάτας, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένο βασιλικό, ρίγανη και λίγο λάδι σκόρδου.
Μόλις φουσκώσει ξανά, με τα δάκτυλα μας πιέζουμε σε διάσπαρτα σημεία, την ψωμένια ζύμη μας.
Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη, βάζουμε από πάνω τα υλικά της επιλογή μας, φέτες από κολοκύθι, μανιτάρια, ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, τοματίνια και ροδέλες κρεμμυδιού.
Πασπαλίζουμε από πάνω με λάδι, αλατοπιπερώνουμε ελαφριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ᵒC στις αντιστάσεις, στην κάτω θέση για 30 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί.
Απολαμβάνουμε την αφράτη, «ψωμένια» πίτσα μας ζεστή, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!