Το Βιογραφικο του Νικου Λιογγαρη

nikosΟ Νίκος Λιογγάρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο χωριό της Νέας Μαδύτου. Περιτριγυρισμένος από τις γεύσεις των μπαχαρικών και τα αρώματα των μυρωδικών, τα χαμόγελα της οικογένειας στο μεσημεριανό και το σεβασμό στο απλό φαγητό, από μικρός αποφάσισε πως ήθελε να ασχοληθεί με την μαγειρική, επηρεασμένος απο μια φωτογραφία που είδε σ ένα βιβλίο, η οποία έδειχνε ένα σεφ να μαγειρεύει.
Τα χρόνια πέρασαν, τα ταξίδια πολλά. Από την Χαλκιδική στη Σαντορίνη, από την Δράμα στην Γαλλία και Γερμανία και από την Κύπρο στην Θεσσαλονίκη. Κάθε ταξίδι και μια συνταγή κάθε σταθμός και χιλιάδες γαστρονομικές εμπειρίες. Τελευταίος σταθμός ήταν το εμβληματικό ΄Makedonia Palace΄ και η συνεργασία του με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο  καθώς και τα σεμινάριά στην σχολή του μεγάλου Alain Ducasse.
Αγαπά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και τις καθαρές γεύσεις όσο και την υψηλή γαστρονομία. Δοκιμάζει τις νέες γευστικές τάσεις που επικρατούν κατά καιρούς και δεν διστάζει να τολμήσει και να τις υιοθετήσει στα πιάτα του. Πηγή έμπνευσης για τον ίδιο αποτελεί  ο Thomas Keller και το πάθος για τελειότητα.
Από το 2011 είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, καθηγητής στο Ι.Ε.Κ.Παστέρ, σέφ σύμβουλος στον σύλλογο ”Δράση για την κοιλιοκάκη” που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, αρθογραφεί στο περιοδικο “Ξεναγός”, δημιουργεί μενού και συμβουλεύει διάφορα εστιατόρια (consulting), είναι πατέρας τριών παιδιών και γράφει ακόμη με μολύβι.

Ενδιαφέρεστε για σεμινάριο μαγειρικής στο χώρο σας;

Ενδιαφέρεστε για σεμινάριο μαγειρικής στο χώρο σας;