21 Δεκεμβρίου, 2021

Vegan ckrackers με δενδρολίβανο και παρμεζάνα

ΥΛΙΚΑ

170 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χωρίς Γλουτένη
70 γρ.τρίμμα από ξηρούς καρπούς/σπόρους
2/3 κ.γ.αποξηραμένο κρεμμύδι
1/2 κ.γ.αλάτι
2-3 κ.γ.ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
2 κ.σ.vegan παρμεζάνα
5 κ.σ.αραβοσιτέλαιο
5-7 κ.σ.νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό blender χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους σχεδόν σε σκόνη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το τρίμμα καρπών που δημιουργήσαμε και όλα τα υπόλοιπα ξηρά υλικά μας εκτός από το νερό και το λάδι.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι. Με ένα πιρούνι αρχίζουμε να σχηματοποιούμε μια μορφή ζύμης προσθέτοντας λίγο, λίγο το νερό μας. Όταν φτάσουμε σε μια μορφή ζύμης που μπορεί να δουλευτεί, σταματάμε την προσθήκη νερού.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε άλλο ένα χαρτί από πάνω και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη πάρα πολύ καλά σε πάχος γύρω στα 3 χιλιοστά περίπου.
Έτσι όπως έχει ανοίξει σε κυκλική μορφή, διπλώνουμε κάθε μία από τις πλευρές με το χαρτί ψησίματος και ξαναπατάμε με τον πλάστη, φέρνοντας τη ζύμης σε μια μορφή ορθογώνιου παραλληλόγραμμου, ίσου πάχους σε όλη την επιφάνειά του.
Με ένα κόφτη πίτσας κόβουμε πολύ καλά την απλωμένη ζύμη μας σε κομμάτια (8*8 =64 ή 7 *8 =56), τοποθετούμε το χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Ψήνουμε τα crackers μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ᵒC στις αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά.
Τα σερβίρουμε ως συνοδεία σε πλατώ τυριών ή με ως snack οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!