7 Δεκεμβρίου, 2017

Τρουφάκια με πολέντα

 

Υλικά:


  • 500 γρ Κίτρινη Πολέντα Le Veneziane της Molino di Ferro
  • 2 λίτρα νερό
  • 120 – 160 γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
  • 150 γρ φρούτα ξερά (σταφίδες, δαμάσκηνα)
  • 150 γρ.ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια)
  • 60 ml κονιάκ
  • 2 ξυλάκια κανέλας Κεϋλάνης
  • 5 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 κ.γλ. κανέλα Κεϋλάνης σκόνη
  • φλούδα ακέρωτου πορτοκαλιού και λεμονιού
  • 1 κιλό κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

 

 

 

Παρασκευή



Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί με τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα και τις φλούδες εσπεριδοειδών. Αφήνουμε 10΄να βγάλουν το άρωμα τους και μετά σουρώνουμε το σιρόπι και προσθέτουμε την πολέντα. Βάζουμε το σκεύος στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε τις μουσκεμένες σταφίδες μαζί με το κονιάκ, τα δαμάσκηνα κομμένα σε κομματάκια τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα.
πλάθουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα, αφήνουμε να κρυώσουν και τα βουτάμε στην κουβερτούρα.
Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους ξηρούς καρπούς με ψιλοκομμένο παστέλι.
Μπορούμε να τα “περάσουμε” από άχνη ή κακάο.

 

Καλή απόλαυση!

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!