1 Δεκεμβρίου, 2016

Tο δικό μου Μαδυτιανό σπανακόρυζο

Υλικά


  • 2 κούπες ρύζι γλάσσέ και κίτρινο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • λάδι
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη ζαράκι
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. ανθότυρο
  • 3 κ.σ τυρί φέτα
  • ½ χυμό από λεμόνι
  • 2 κ.σ φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (άνιθος, δυόσμος, βασιλικός)
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο για το σπανάκι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο για το αυγό

Εκτέλεση


Σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένα με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια σοτάρουμε το ρύζι, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει. Μόλις το ρύζι τραβήξει όλο το ζωμό, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι,το χυμό λεμόνι,τα μυρωδικά, το βούτυρο, την φέτα και το ανθότυρο. Για το τηγανιτό αυγό, τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι, προσθέτουμε το αυγό και ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και το τοποθετούμε πάνω από το ριζότο. Τέλος ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τρίβω αρκετό μαύρο πιπέρι.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!