2 Νοεμβρίου, 2017

Σουτζουκάκια από το Μόδι

 

Υλικά για ένα κιλό κιμά:


  • 80% μοσχαρίσιο κιμά
  • 20% χοιρινό κιμά
  • 1 αυγό
  • 100 γρ γάλα συμπυκνωμένο
  • 3,5 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ φρυγανιά
  • 50 γρ μπαγιάτικο ψωμί
  • 1/2 κ.γ ρίγανη
  • ½ κ.γ κίμινο
  • ½ κ.γ πιπέρι μαύρο σκόνη
  • 1 κ.σ αλάτι ψιλό
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο για το ζύμωμα
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο λιωμμένο στο μούλτι

 

 

 

Εκτέλεση



Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το αυγό , το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και τα αφήνω να φουσκώσουν , έπειτα προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω. Πλάθω ένα μικρό σουτζουκάκι για να το δοκιμάσω στην γεύση, έπειτα διορθώνω αν χρειαστεί και πλάθω τον υπόλοιπο κιμά.Ψήνω κατά προτίμηση σε σχάρα με κάρβουνα.

 

 

*Ευχαριστώ πολύ τον Παπαστεργίου Κωνσταντίνο (Ντιντίκος) και την κόρη του Αναστασία για την παροχή της συνταγής και τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν από το χωριό του Μοδίου.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!