20 Ιουνίου, 2018

Σουτζουκάκια θαλλασσινών

Σουτζουκάκια θαλλασσινών ‘’Πολίτικα’’ με κονσομέ ντομάτας και  ρυζογκοφρέτα

 

Υλικά για τα σουτζουκάκια


  • 1 λαυράκι 400 γρ φιλεταρισμένο και χωρίς δέρμα
  • 3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι λευκό σκόνη
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ σκόρδο
  • ½ κ.γ εσαλώτ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ ξύδι φραμπουάζ

 

 

Υλικά για κονσομέ ντομάτας


  • 5 ντομάτες καθαρισμένες από κοτσάνια
  • 100 γρ μούρα
  • Αλάτι ψιλό
  • Πιπέρι λευκό σκόνη
  • ¼ κ.γ κύμινο
  • ¼ κ.γ κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ μπαχάρι τριμμένο
    0,04 γρ Xantana

 

 

Υλικά για ρυζογκοφρέτα


  • 2 φύλλα για σπρίνγκ ρόλλς
  • 2 αυγά (μόνο το ασπράδι)

 

Για το μοντάρισμα


  • Φύτρες αρακά
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού
  • Γιαούρτι
  • Καρότο ( μαρινάρισμένο σε ξύδι,αλάτι,ζάχαρη)

 

Εκτέλεση για τα σουτζουκάκια:



Κόβουμε το φιλέτο ψαριού ταρτάρ και το ρίχνουμε σε μπόλικο νερό με πάγο για ένα 10’ ώστε να ψηθεί , έπειτα στραγγίζουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

 

 

Εκτέλεση για τον κονσομέ ντομάτας:



Σ’ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τις ντομάτες με τα μούρα  και τα τοποθετούμε σε κατσάρολα με πολύ δυνατή φωτιά για 5-8 ‘, έπειτα κατεβάζουμε από την φωτιά και στραγγίζουμε σε τρυπιτό σκεύος που έχουμε βάλει ένα πανί ή τουλπάνι μέσα. Τα υγρά που θα μείνουν θα τα τοποθετήσουμε πάλι σε ένα κατσαρολάκι  και θα τα βράσουμε για 5’  μαζί με την Xantana και τα μπαχαρικά ανακατεύωντας καλά μ’ένα σύρμα.

 

Εκτέλεση της ρυζογκοφρέτας:



Χτυπάμε τα ασπράδια ελαφρώς και αλοίφουμε με πινέλο το φύλλο ρυζιού, το τοποθετούμε σε θερμό περιβάλλον μέχρι να ξεραθεί και το τηγανίζουμε σε άφθονο ηλιέλαιο και στραγγίζουμε σε απορροφυτικό χαρτί.

 

Συνδεσματολογία:



Σ’ένα πιάτο θαθύ πιάτο τοποθετούμε γιαούρτι με squeeze bottle και πλάθουμε σε σχήμα μικρής μπάλας το ταρτάρ, πάνω του κολλάμε το καρότο τουρσί ‘’σαν λέπια’’ , σπάμε το κράκερ ρυζιού και το ρίχνουμε από πάνω καθώς και τις φύτρες αρακά. Τέλος τονίζουμε την γεύση με τον ανθό αλατιού και λίγες σταγόνες ελαιολάδου.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!