Μελομακάρονα χωρίς Γλουτένη
Υλικά για το σιρόπι
- 250 γρ.μέλι
- 160 γρ.ζάχαρη
- 720 γρ.νερό
Υλικά για τα μελομακάρονα
- 1.000 γρ.Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις χωρίς Γλουτένη
- 440 γρ.ηλιέλαιο
- 125 γρ.ζάχαρη
- 120 γρ.χυμό πορτοκάλι
- 40 γρ.κονιάκ
- 3 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ.σόδα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.γ.κανέλα σκόνη
- 0,25 κ.γ.γαρύφαλλο σκόνη
- 70 γρ.καρύδι ψιλοκομμένο
Σκεύη
- 1κατσαρόλα,
- κατσαρολάκι,
- ταψί
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και δίνουμε μία καλή βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα καρύδια και χτυπάμε με το φτερό σε γρήγορη ταχύτητα.
Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Μορφοποιούμε στο σχήμα που θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 185 βαθμούς, σε αέρα για 20-25 λεπτά και αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα μελώνουμε, βουτώντας τα για 20 δευτερόλεπτα στο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!