21 Ιουνίου, 2017

Μαριναρισμένη λιπαριά

Μαριναρισμένη λιπαριά  Λίμνης Βόλβης από την Νέα Μάδυτο, την ιδιαίτερη πατρίδα του chef  Nίκου Λιογγάρη

 

Υλικά για πάστωμα


  • 1,5 κιλό λιπαριές
  • 0,500 κιλό ημίχοντρο αλάτι
  • 1 λίτρο ξύδι ( ή μέχρι να σκεπαστούν )

 

Υλικά για μαρινάδα


  • 1 λίτρο σπορέλαιο (ή μέχρι να σκεπαστούν)
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 1 λάιμ κομμένο σε φέτες ή λεμόνι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 10 κόκκους πολύχρωμα πιπέρια σε σπυρί

 

Εκτέλεση



Ξεπλένουμε τις λιπαριές, στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε δοχείο με το ξύδι και το αλάτι για δύο μέρες. Έπειτα τις ξεπλένουμε ξανά, τις καθαρίζουμε από το κεφάλι, τα εντόσθια και τις τοποθετούμε στρώσεις σε γυάλινο βάζο , βάζοντας ενναλάξ τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, την δάφνη, τα πιπέρια και το λάιμ για να τραβήξουν την γεύση τους. Τέλος ρίχνω όσο σπορέλαιο χρειάζεται ώστε να καλύψουμε τα ψάρια και διατηρούμε στο ψυγείο.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!