20 Φεβρουαρίου, 2018

Μαδυτιανό Μαντί

 

Υλικά για το φύλλο


  • 3 φλιτζάνια τραχανά σιταρένιο γλυκό
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσης
  • 1,5 ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νισεστέ

 

 

Υλικά για την γέμιση


  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 0,300 γρ συκωτάκια κότας
  • 0,500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • Πιπέρι μαύρο αλεσμένο
  • Αλάτι

 

 

Υλικά για τον ζωμό


  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 1 κιλό κόκκαλα μοσχαρίσια

 

 

Εκτέλεση:



Βράζουμε σε μία κατσαρόλα την κότα σε κρύο νερό και σε μία άλλη τα μοσχαρίσια κόκκαλα σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.

Για την γέμιση τσιγαρίζουμε τον κιμά, τα συκωτάκια ψιλοκομμένα, τον τραχανά, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκκομένα, προσθέτω αλάτι πιπέρι και για κάθε φλιτζάνι τραχανά προσθέτουμε την ίδια ποσότητα σε ζωμό,όταν εξατμιστούν τα υγρά, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει

Για το φύλλο, ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι, ξύδι, ελαιόλαδο και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό, δημιουργώντας μία μπαλίτσα, όπως φτιάχνουμε μία πίτα.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλο ρίχνοντας νίσεστε συχνά ώστε να γίνει τραγανό το φύλλο και βοηθάει επίσης και στο άνοιγμα του. ( το φύλλο δεν πρέπει να βγεί πολύ λεπτό)

Έπειτα χωρίζουμε το φύλλο σε μικρά τετραγωνάκια, χαράζοντας με ένα μαχαίρι, τα γεμίζουμε με την φάρσα του κιμά-τραχανά, τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, τοποθετούμε λίγα κομμάτια παγωμένο βούτυρο πάνω στα πουγκάκια και ψήνουμε στους 180’C μέχρι να ροδοκοκκινιστούν τα πουγκάκια.
Τέλος ρίχνουμε ζεστό ζωμό μέχρι την μέση από τα πουγκάκια και ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.

 

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!