2 Φεβρουαρίου, 2019

Κριτσίνια με σουσάμι χωρίς γλουτένη

Κριτσίνια με σουσάμι χωρίς γλουτένη

 

Υλικά


  • 300 γρ.Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις χωρίς Γλουτένη
  • 100 mlγάλα
  • 50 mlνερό
  • 50 mlσπορέλαιο
  • 1φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ.ζάχαρη κρυσταλλική
  • 0,25 κ.γ.αλάτι
  • 50 γρ.σουσάμι ωμό

 

 

Σκεύη


κατσαρολάκι, μίξερ με γάντζο, πλάστη, ταψί

 

 

Εκτέλεση:


Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα με το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά σε μίξερ με το γάντζο και δημιουργούμε μία ζύμη εύπλαστη που να ξεκολάει από τα τοιχώματα του κάδου.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Έπειτα, απλώνουμε το ζυμάρι με ένα πλάστη και κόβουμε σε λωρίδες στριφογυρίζοντας τη ζύμη και φτιάχνοντας όμορφα σχήματα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 15 λεπτά.

 

 

 

 

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!