4 Φεβρουαρίου, 2019

Κουραμπιέδες χωρίς Γλουτένη

Κουραμπιέδες χωρίς Γλουτένη

 

Υλικά


  • 370 γρ.Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη
  • 500 γρ.βούτυρο αγελαδινό
  • 250 γρ.φυτίνη
  • 50 γρ.άχνη ζάχαρη
  • 2κρόκους αυγών
  • 2βανιλίνες
  • 1 κ.γ.σόδα σκόνη διαλυμένη σε νερό
  • 125 γρ.αμύγδαλα καβουρντισμένα

 

Εκτέλεση:


Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη φυτίνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα, έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους, τη σόδα και τις βανιλίνες. Τέλος, τα αμύγδαλα και το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά. Άν χρειαστεί, προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει από τα δάχτυλά μας.

Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε.

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε αέρα για 35 λεπτά περίπου.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

 

 

 

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!