4 Φεβρουαρίου, 2019

Κουλούρι Θεσσαλονίκης χωρίς Γλουτένη

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την εταιρία

Κουλούρι Θεσσαλονίκης χωρίς Γλουτένη

Υλικά για τη ζύμη


  • 625 γρ.Μείγμα Αρτοποιίας Χωρίς Γλουτένη
  • 480 γρ.ζεστό γάλα
  • 120 γρ.ηλιέλαιο
  • 1αυγό
  • 1 κ.σ.ζάχαρη
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • 1φακελάκι ξηρή μαγιά

Υλικά για το ψήσιμο


  • 1 κ.σ.μέλι
  • 4 κ.σ.νερό χλιαρό
  • 100 γρ.σουσάμι ωμό

Σκεύη


  • μίξερ με γάντζο,
    μπολ

Εκτέλεση:


Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο το αυγό και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό περιβάλλον για 30 λεπτά.

Έπειτα απλώνουμε το ζυμάρι σχηματίζοντας ένα μακρύ μπαστούνι και κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό με το μέλι και σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το σουσάμι.

Bουτάμε στο νερόμελο και μετά στο σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σε αέρα.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!