22 Ιουνίου, 2017

Κοτοπουλάκι βιολογικής εκτροφής

Κοτοπουλάκι βιολογικής εκτροφής, ψημένο σε αρωματική κρούστα αλατιού 

 

Υλικά για το κοτοπουλάκι


  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • ½ κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ μουστάρδα

 

 

Υλικά για το ζυμάρι

  • 150 γραμμάρια ημίχοντρο αλάτι
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 λεμόνι (μόνο το ξύσμα του)
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 λαδόκολλες

 

Εκτέλεση



Σε ένα βαθύ μπολ ή μίξερ ανακατεύουμε όλα τα στερεά και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό για να δημιουργήσουμε ένα ζυμάρι. Το τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα και από πάνω προσθέτουμε την άλλη λαδόκολλα ώστε να απλώσουμε το ζυμάρι, τοποθετούμε και το κοτόπουλο το οποίο έχουμε μαρινάρει με τα μπαχαρικά και κλείνουμε το ζυμάρι. Τέλος το ψήνουμε στους 180’c για 1:30 ώρα και σπάμε το ψημένο ζυμάρι ώστε να σερβίρουμε το κοτοπουλάκι.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!