5 Ιουνίου, 2018

Κόκκινη σαλάτα

 

Υλικά για την σαλάτα


  • Κόκκινο μαρούλι σπασμένο με το χέρι
  • Κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο και σωταρισμένο με λίγη ζάχαρη
  • Κόκκινα μήλα με την φλούδα λεπτοκομμένα
  • Φράουλες κομμένες
  • Καρύδια σπασμένα
  • Προσούτο  κομμένο σε φέτες
  • Παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε φέτες
  • Γιαούρτι

 

 

Υλικά για την βινεγκρέτ


  • 1 μέρος σαγκουίνι χυμό
  • 3 μέρη ελαιόλαδο
  • 1 μέρος μουστάρδας

 

 

Υλικά για την “πανγκριτάτα”


  • Μπαγιάτικο ψωμί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Δεντρολίβανο
  • Βασιλικό
  • Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:



Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά, τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να τραγανιστούν τα ψίχουλα και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

 

 

Για τη βινεγκρέτ:



Χτυπάμε τα υλικά της βινεγκρέτ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει.

 

Σύνθεση:



Σε ένα βαθύ πιάτο απλώνουμε το γιαούρτι στην βάση του, έπειτα ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα φρούτα με την βινεγκρέτ και τα τοποθετούμε στο πιάτο.Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια, το προσούτο και την παγκριτάτα.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!