Φύλλο Πίτας Χωριάτικο χωρίς Γλουτένη
Υλικά
- 300 γρ.Μείγμα Αρτοποιίας Χωρίς Γλουτένη
- 1αυγό
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- 120 γρ.γάλα ή νερό χλιαρό
- 1 κ.γ.αλάτι
- 1 κ.σ.ξύδι
Σκεύη
-
μπολ,ταψί,πλάστης
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο, ρίχνοντας μέσα σε αυτή όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύοντας με ένα πιρούνι.
Όταν ομογενοποιηθούν συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι δημιουργώντας μία ζύμη εύπλαστη.
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για μισή ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα.
Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με έναν πλάστη απλώνουμε το φύλλο.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι τοποθετούμε μία στρώση φύλλο, μετά βάζουμε τη γέμιση που επιθυμούμε και κλείνουμε με ακόμα ένα φύλλο.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε π.χ, την τυρόπιτά μας στους 180 βαθμούς, σε αέρα για 30-35 λεπτά.
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!