ΥΛΙΚΑ
250 γρ.Φαρίνα χωρίς γλουτένη
350 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χωρίς Γλουτένη
200 mlχλιαρό γάλα
100 γρ.κρυσταλλική ζάχαρη
80 γρ.λιωμένο βούτυρο
2μέτρια αυγά
1φακελάκι ξηρή μαγιά
-λίγο σπορέλαιο
1πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
100 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ.καστανή ζάχαρη
2 κ.γ.κανέλα
-γλάσο της επιλογής μας ή λιωμένη σοκολάτα/κουβερτούρα (για επικάλυψη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο αλεύρι μας.
Χτυπάμε τα 2 αυγά ελαφριά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα μας. Ανακατεύουμε καλά τη ζύμη με ένα πιρούνι και μετά την δουλεύουμε για λίγα λεπτά με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σπορέλαιο και τη φέρνουμε σε μια μορφή ζύμης που κολλάει στα χέρια.
Γυρνάμε τη μπάλα ζύμης γύρω γύρω μέσα στο μπολ για να λαδώσει τα τοιχώματα, την σκεπάζουμε με διαφάνεια και τη αφήνουμε σε κλειστό φούρνο στους 40-50 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι τουλάχιστον να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφήνουμε το βούτυρο για τη γέμιση σε θερμοκρασία δωματίου.
Απλώνουμε ένα χαρτί ψησίματος, το αλευρώνουμε ελαφριά και ανοίγουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του χαρτιού μας με τον πλάστη, σε ένα μεγάλο ορθογώνιο (tip: αναδιπλώνουμε το χαρτί ψησίματος στα άκρα και ξαναδουλεύουμε με τον πλάστη).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την κανέλα και την ζάχαρη. Απλώνουμε προσεχτικά τη γέμιση μας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Ρολάρουμε στη μεγάλη διάσταση της ζύμης δημιουργώντας το ρολό με τη γέμιση στο εσωτερικό. Κόβουμε στη μέση. Κάθε μισό στα 2, ξανά στα 2 και ξανά στη μέση καταλήγοντας έτσι σε 16 ίσα σε μέγεθος ρολάκια. Προσέχουμε να έχουν όλα το ίδιο ύψος.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180ᵒC για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα.
Τα απολαμβάνουμε λίγα λεπτά αφού βγουν από το φούρνο ζεστά, κάνοντας ένα γρήγορο γλάσο με αχνή ζάχαρη, βανίλια και νερό ή λίγο λεμόνι, εναλλακτικά λιώνοντας λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα υγείας και πασπαλίζοντας τα διάσπαρτα με ένα κουταλάκι!
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!