Χριστουγεννιάτικα Μπέργκερ γαλοπούλας με μπλε τυρί, μαύρη μουστάρδα και μαρμελάδα από κόκκινο λάχανο
Συνταγή για 2 μπέργκερ
Υλικά για τον κιμά:
- 500 γρ κιμάς γαλοπούλας
- 4 κ.σ μαγιονέζα
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ πιπέρι λευκό σκόνη
- 1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση:
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο, 20’ πρίν ψήσω τα μπέργκερ βγάζω τον κιμά και πλάθω 2 μπιφτέκια, ψήνω σε τηγάνι και από τις δύο πλευρές με λίγο ηλιέλαιο και τελειώνω στον φούρνο, περίπου 10’
Υλικά για την μαρμελάδα από κόκκινο λάχανο:
- 300 γρ λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
- 150 γρ ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
- 1 κ.σ ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
σωτάρω στο ελαιόλαδο το λάχανο, προσθέτω την ζάχαρη και το τζίντζερ και ξαφρίζω για 20’ ,δηλαδή όσο το μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά , κατεβάζω και αφήνω να κρυώσει.
Υλικά για τα συνοδευτικά:
- Δύο φύλλα iceberg
- Μαύρη μουστάρδα
- 40 γρ μπλέ τυρί
- Δυό ψωμάκια brioche
Συναρμολόγηση:
ζεσταίνω τα ψωμάκια ,τοποθετώ την μαρμελάδα στο κάτω ψωμάκι, το μπιφτέκι, από πάνω το λάχανο και στο επάνω ψωμάκι την μαύρη μουστάρδα και το μπλέ τυρί.
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!