22 Δεκεμβρίου, 2016

Χριστουγεννιάτικα Μπέργκερ γαλοπούλας

Χριστουγεννιάτικα Μπέργκερ γαλοπούλας με μπλε τυρί, μαύρη μουστάρδα και μαρμελάδα από κόκκινο λάχανο

Συνταγή για 2 μπέργκερ

Υλικά για τον κιμά:


  • 500 γρ κιμάς γαλοπούλας
  • 4 κ.σ μαγιονέζα
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ πιπέρι λευκό σκόνη
  • 1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας

 

Εκτέλεση:


ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο, 20’ πρίν ψήσω τα μπέργκερ βγάζω τον κιμά και πλάθω 2 μπιφτέκια, ψήνω σε τηγάνι και από τις δύο πλευρές με λίγο ηλιέλαιο και τελειώνω στον φούρνο, περίπου 10’

Υλικά για την μαρμελάδα από κόκκινο λάχανο:


  • 300 γρ λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.σ ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση:


σωτάρω στο ελαιόλαδο το λάχανο, προσθέτω την ζάχαρη και το τζίντζερ και ξαφρίζω για 20’ ,δηλαδή όσο το μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά , κατεβάζω και αφήνω να κρυώσει.

 

Υλικά για τα συνοδευτικά:


  • Δύο φύλλα iceberg
  • Μαύρη μουστάρδα
  • 40 γρ μπλέ τυρί
  • Δυό ψωμάκια brioche

 

Συναρμολόγηση:


ζεσταίνω τα ψωμάκια ,τοποθετώ την μαρμελάδα στο κάτω ψωμάκι, το μπιφτέκι, από πάνω το λάχανο και στο επάνω ψωμάκι την μαύρη μουστάρδα και το μπλέ τυρί.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!