ΥΚΙΚΑ
100 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
1μεσαία γλυκοπατάτα (προ βρασμού 320 με 350 gr)
30 γρ.λιωμένο βούτυρο
1ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
0.5 κ.γ.αποξηραμένο θυμάρι
0.5 κ.γ.baking powder
-μπαχαρικά (πιπέρι, κουρκουμάς, καπνιστή πάπρικα, σκόνη τσίλι)
1 κ.γ.αλάτι κοφτό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κύβους και βράζουμε την γλυκοπάτατα
Μόλις βράσει, σουρώνουμε και πολτοποιούμε τα κομμάτια της. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα ξηρά υλικά μας
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τις πολτοποιημένες πατάτες και ζυμώνουμε το μείγμα μας.
Η ζύμη θα είναι απαλή και κολλώδης
Την μεταφέρουμε πάνω σε μία λαδόκολλα και σχηματίζουμε μια μορφή δίσκου πάχους ½-1 εκατοστού
Την κόβουμε στα τέσσερα και την ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφριά για 5-6 λεπτά την κάθε πλευρά
Σερβίρεται ως light lunch συνοδεία ατομικής πολύχρωμης σαλάτας, ή με κομμένες φέτες αβοκάντο από πάνω, παίζοντας τα ρόλο μιας της φέτας ψωμιού, αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό από λάιμ και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!