1 Δεκεμβρίου, 2016

Σαλάτα ”Μαντι” Οde to our families.

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την εταιρία

Υλικά για τη γέμιση:


  • 2 κ.σ τραχανάς
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
  • 1 πρέζα ρίγανη φρέσκια ή ξερή
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα

Εκτέλεση για την γέμιση:


Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά για περίπου 10′, προσθέτουμε τα συκωτάκια και συνεχίζουμε για 5′. Έπειτα, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον τραχανά και μαγειρεύουμε για άλλα 2′-3′. Τέλος προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά.

Υλικά για το φύλλο:


  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση για το φύλλο:


Σε ένα μπολ, ανοίγουμε μια λακκούβα με το αλεύρι και ρίχνουμε το αυγό. Ανακατεύουμε  με ένα πιρούνι και έπειτα πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη την οποία τοποθετούμε για μια ώρα στο ψυγείο, τυλιγμένη με μεμβράνη. Έπειτα την ανοίγουμε σε φύλλο και την αφήνουμε να στεγνώσει για 10′. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό. Γεμίζουμε τα φύλλα με την γέμιση και τα κλείνουμε. Τέλος τα τηγανίζουμε για 2′ σε ηλιέλαιο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Υλικά για τη σαλάτα:


  • 1 μαρούλι ή γαλλική σαλάτα ή σαλάτα της επιλογής σας
  • Υλικά για την ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 3 Κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση για την ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ


Σε ένα μπολ ανακατεύω την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ξύδι μέχρι να γίνει μια πάστα και προσθέτω σιγά σιγά το ελαιόλαδο.

Συνδεσματολογία:


Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε γιαούρτι για βάση με ένα κουτάλι και βάζουμε ένα φίλο σαλάτας. Έπειτα λίγη από την γέμιση “χλιαρή” και ξανά φύλλο και όλα αυτά εναλλάξ μέχρι να δώσουμε ύψος στο πιάτο μας. Τέλος ραντίζουμε με την ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ και τοποθετούμε το μαντί.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!