1 Δεκεμβρίου, 2016

Ο μουσακάς μου με λαζάνια

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την εταιρία

Συστατικά:


  • 1 κιλό στρογγυλές μελιτζάνες
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 σκελίδα σκόρδο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φιλτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Βασιλικό (φρέσκο η ξερό) 1 πακέτο λαζάνια
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • τυρί τριμμένο

Για την Μπεσαμέλ:


  • 6 κουταλιές κοφτές φυτίνη
  • 8 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 τσαγιού γάλα
  • Αλάτι
  • πιπέρι 2 κρόκους και
  • 2 αυγά χτυπημένα.

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ελαφρά. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά. Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κομματάκια, το αλάτι και το πιπέρι, και τον μαϊντανό. Τα σοτάρουμε όλα σε δυνατή φωτιά λίγη ώρα. Ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τον βασιλικό. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λαζάνια, Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και πασπαλίζουμε φρυγανιά ,ρίχνουμε μέσα το μισό λαζάνι. Το πασπαλίζουμε με την μισή παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε με τις μισές μελιτζάνες. Χτυπάμε τα 2 ασπράδια και τα προσθέτουμε στον κιμά. Τον βάζουμε επάνω στις μελιτζάνες και στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα λαζάνια, και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες και βάζουμε επάνω την μπεσαμέλ. Απλώνουμε στην επιφάνεια τυρί τριμμένο και ψήνουμε τον μουσακά σε μέτριο φούρνο μισή ώρα. Για την μπεσαμέλ:Λιώνουμε τις 6 κουταλιές βούτυρο προσθέτουμε τις 8 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα ασπράδια και τα αυγά. Ανακατεύουμε γρήγορα να στρώσει η κρέμα και την σιγοψήνουμε λίγη ώρα σε σιγανή φωτιά. Την απλώνουμε επάνω στον μουσακά με βρεγμένο κουτάλι.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!