8 Φεβρουαρίου, 2022

Κριθαρώτο λεμονάτο με ψητό βιολογικό κοτοπουλάκι και φέτα Χαλκιδικής

Υλικά

  • 400 γρ κριθαράκι Κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη
  • 4 στήθη κοτόπουλου φιλεταρισμένα
  • χυμό ενός λεμονιού
  • ½ κ.γ αλάτι
  • ½ κ.γ πιπέρι μαύρο σκόνη
  • 2 κ.σ βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ τυρί φέτα θρυματισμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών
  • 10 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1200 ml νερό
  • λίγο τυρί φέτα θρυμματισμένη για το σερβίρισμα

Παρασκευή

Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ,προσθέτουμε 1200 ml νερό, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο ζωμού και βράζουμε για 5’

Στη συνέχεια  προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 10´λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το τυρί φέτα, το θυμάρι, το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια.

Το κοτοπουλάκι το μαρινάρουμε με αλατοπίπερο και το ψήνουμε στο φούρνο για 30’.

Σερβίρουμε με έξτρα σπασμένη φέτα, κλωναράκια από θυμάρι και περιχύνουμε τον χυμό λεμονιού

 

 

Καλή όρεξη!

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!