ΥΛΙΚΑ
150 γρ.μείγμα ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη
100 γρ.αλεύρι γ.ο.χ. χωρίς γλουτένη (& 1-2 κουταλιές επιπλέον αν το απαιτεί η ζύμη μας)
100 mlγάλα και επιπλέον για επάλειψη πριν το ψήσιμο
60 γρ.κρύο ανάλατο βούτυρο σε κυβάκια
1μικρό αυγό
3 κ.γ.ζάχαρη
1 κ.γ.baking powder
1βανίλια
2 κ.γ.φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
0.5 κ.γ.αλάτι
-ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στις αντιστάσεις
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά μας υλικά, το αλεύρι, την ζάχαρη, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το αλάτι, το baking powder και τη σκόνη βανίλια
Προσθέτουμε το κομμένο σε κυβάκια βούτυρο από το ψυγείο και με ένα πιρούνι, το πατάμε χωρίς να το συνθλίψουμε εντελώς, επιδιώκοντας να μείνουν ανάμεσα στη ζύμη μας και κάποια μικρά κομμάτια από βούτυρο
Προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε, προσθέτουμε και ένα χτυπημένο αυγό και τελικά δημιουργούμε μια μορφή ζύμης μπάλας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1,2 κουταλιές αλεύρι επιπλέον
Η ζύμη μας δεν απαιτεί επιπλέον δούλεμα. Απλά τη ρολάρουμε πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος, την φέρνουμε σε μια μορφή δίσκου πάχους περίπου 1,5-2 εκ. και την κόβουμε σε 6 τριγωνικά μπισκότα
Τα αλείφουμε με γάλα με το πινέλο, πασπαλίζουμε με ελάχιστη καστανή ζάχαρη από πάνω και τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους
Τα ψήνουμε για 20-23 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν το επιθυμητό χρώμα
Τα τοποθετούμε σε στρόγγυλη πιατέλα, ενωμένα πάλι σε σχήμα δίσκου και τα διακοσμούμε στο κέντρο με ένα κλωναράκι δενδρολίβανο.
Αποτελεί το απόλυτο συνοδευτικό την απογευματινή ώρα (tea time)
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
H Chef Consulting Club ειναί κοντά
σε όλους αυτούς που αγαπούν την μαγειρική!